Word gratis lid voor 1 april 2021

22 februari 2021

Achtergrond

Op dit moment heeft onze coöperatie 726 zonnepanelen op vier daken, voor 78 huishoudens verspreid over de hele gemeente. Het project maakt gebruik van de zogenoemde Postcoderoosregeling, zoals elders op de site uitgebreid wordt uitgelegd. Deze Postcoderoosregeling stopt per 1 april 2021 en gaat dan over in de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE); een eenvoudiger regeling. Er zit helaas ook een nadeel aan deze wijziging. Voor de lopende projecten mogen bij verhuizing of overlijden de zonnepanelen alleen worden overgedragen aan leden die vóór 1 april 2021 lid zijn van de coöperatie. Daarom geven we nu gelegenheid om gratis lid van onze coöperatie te worden, zonder verdere verplichting.


Gratis lidmaatschap

Het lidmaatschap van de coöperatie kost normaal eenmalig €10. Om deze drempel nog lager te maken, kunt u tot en met 31 maart 2021 gratis lid worden. Het lidmaatschap geeft toegang tot het overnemen van zonnepanelen uit de Postcoderoosregeling, mochten deze beschikbaar komen. De prijs van de panelen wordt jaarlijks vastgesteld. Op dit moment kosten ze €260 per stuk. Jaarlijks levert dit een mooi rendement op van circa €26 per paneel. Zo heeft u in ongeveer 10 jaar uw inleg terugverdiend en loopt het project daarna nog 4 jaar door.


Speciale regels voor dit bijzondere lidmaatschap

Als u lid wordt tussen 22 februari en 1 april 2021 wordt u speciaal lid van Energierijck Coöperatie u.a. U heeft daarmee  de mogelijkheid om zonnepanelen te kopen zodra deze beschikbaar komen of wanneer Energierijck een nieuw project start. U betaalt geen lidmaatschapsgeld zolang u geen panelen heeft. Op het moment dat u wel zonnepanelen uit het huidige project kunt overnemen van  een van de 78 huishoudens of dat u zonnepanelen kunt kopen in een nieuw project, vragen we  u wel alsnog het lidmaatschapsgeld van €10 te voldoen. Zo betaalt u het lidmaatschap pas als u ook mee kunt profiteren van de lokale energie opwekkingsprojecten.


Heeft u vragen, neem dan contact met ons  op via samen@energierijck.nl


Direct inschrijven als speciaal lid

Vul dan het lidmaatschapsformulier in via ons systeem Voorstroom. Via deze link komt u op een kaart van Groesbeek. Klik vervolgens op de 3 en daarna op de onderste pin. Via de pop-up kunt u zich inschrijven.